Odjel za rusistiku

MEĐUKULTURNA KOMUNIKACIJA – STRATEGIJE I TAKTIKE MEĐUNARODNOG HUMANISTIČKOG OBRAZOVANJA

(drugi put)

Druga međunarodna konferencija MEĐUKULTURNA KOMUNIKACIJA – STRATEGIJE I TAKTIKE MEĐUNARODNOG HUMANISTIČKOG OBRAZOVANJA u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta civilnoga zrakoplovstva iz Sankt-Peterburga, Odsjeka za ruski jezik Sveučilišta u Zadru, Peterburškog državnog sveučilišta i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održana je od 21. do 29. svibnja 2018. u Sankt-Peterburgu na Sveučilištu civilnoga zrakoplovstva.

Na konferenciji je rad bio podijeljen u dvije glavne sekcije: Filologija i Reklama i odnosi s javnošću (mediarealnost: komunikacijske strategije i prakse). Prva sekcija bavila se problematikom poučavanja engleskoga i ruskoga jezika kao stranog, dok je treća sekcija bila posvećena medijima, odnosima s javnošću te različitim filozofskim aspektima problematike medija. Studenti su sudjelovali u studentskim sekcijama.

Program ovogodišnje konferencije, snimak rada u sekcijama i zbornik radova s prošlogodišnje konferencije moguće je naći ovdje

Osim rada na konferenciji studenti su imali priliku dobro upoznati Sankt-Peterburg, dio njegovih brojnih muzeja, vidjeti veličanstvenu proslavu Dana grada te prošetati peterburškom „rivijerom“ – obalom Baltičkog zaljeva uz koju su smještena brojna mala mjesta u kojima su ruski umjetnici (i ne samo umjetnici) imali svoje dače (Rjepin, Ahmatova…), a danas je mjesto intenzivne turističke izgradnje (u neposrednoj blizini je i turistički kompleks u kojem su nekoliko dana kasnije bili smješteni naši „vatreni“).